Väskor

 

 

Väskan eller ränseln är grunden för människans tidiga samarbete, och hela den sociala ordningen. Väskan skapade hemmabasen, arbetsordningen, delandet av maten. Det var väskan eller ränseln som gjorde oss till människor.

 

Renata

En feminin form av det latinska namnet Renatus, som betyder "född igen".

Väskan Renata har jag vävt av bomullstyger i tuskaft. Axelbandet har jag gjort av mattkantband. Invändigt är väskan fodrad med bomullstyg, och där finns två fickor för mobiltelefon och plånbok.

38x38 cm.  

420 kr

 

 

 

Dessa väskor har jag vävt själv.

 

Axelrem eller handtag på dem har jag sytt av sadelgjord eller mattkantband.

 

Väskan är helt unik. Ingen annan har en sådan.

 

Den berättar lite om din personlighet, om vad du uppskattar här i livet.

 

Elvira

Namnet Elvira kommer från arabiskan och  betyder "den vita".

Väskan Elvira har jag vävt av bomullstyg i tuskaft. Axelbandet har jag gjort av mattkantband. Invändigt är väskan fodrad med bomullstyg, och där finns två fickor för mobiltelefon och plånbok. 

 36x38 cm med axelrem

420 kr.

Tora

 

Tora är ett fornnordiskt kvinnonamn, som finns på runstenar. Namnet är en feminin form av Tor. 

Väskan Tora har jag vävt av bomullstrasor i kypertvariant. Axelremmen har jag gjort av mattkantband. Invändigt är väskan fodrad med bomullstyg, och där finns två fickor för mobiltelefon och plånbok. 

36x39 cm 

420 kr.

Sagofågel

Här har jag låtit naturens färgskala få blomma ut i all sin fägring, i detta yllebroderi på svart vadmal. Inspirationen kommer från gammal allmogekonst.

20x20 cm. 

395 kr

 

Kronhjorten

Den här väskan har jag sytt i svart vadmal och gjort yllebroderier. Den har tillkommit under vävningens mellanakter.

24x22 cm axelrem 

395 kr

 

 

 

Selma

Selma Lagerlöf var en berömd författare som levde i Sverige mellan åren 1858 – 1940. Nobelpris fick hon 1909.

Väskan Selma har jag vävt av bomullstyg i gåsögonvariant. Handtagen har jag gjort av bambu. Invändigt har jag fodrat väskan med bomullstyg, och där finns två fickor för mobiltelefon och plånbok.

34x36 cm. 

420 kr

Gunborg

 

Gunborg är ett fornnordiskt namn, som är sammansatt av gunr=strid och borg=beskydd.

Väskan "Gunborg" har jag vävt av bomullstyger i tuskaft. Axelbandet har jag gjort av mattkantband. Invändigt har jag fodrat väskan med bomullstyg, och där finns två fickor för mobiltelefon och plånbok.

36x38 cm.  

420 kr.

 

 

Elvira

Runskrift fanns i Norden för tusen år sedan, och finns mest bevarad på runstenar. Varje tecken symboliserar inte bara ett ljud, utan är även magiskt. Här står det Eira.

Väskan "Eira" har jag vävt  av bomullstrasor i kypert med svarta handtag. Den är inte fodrad invändigt.

40x40 cm.  

420 kr.

Saga

Runskriften för "Saga" är uråldrig. Skriften höggs inte bara in på stenar, utan ristades även in på träbitar, benbitar, läder, mm. Tyvärr är det nästan bara stenarna som bevarats.

Väskan "Saga" har jag vävt av bomullstyger i kypert med sadelgjord som axelband. Den är inte fodrad invändigt.

40x40 cm. 

350 kr.

Jana

Jana betyder "Vacker gudinna" eller "Guds underbara gåva". Det används bland annat i Frankrike, Tyskland, Tjeckien, Slovakien och Slovenien.

Väskan "Jana" har jag vävt av utvalda bomullstrasor. Den har axelband av mattkantband och kardborrband. Fodrad, är väskan med mönstrat bomullstyg och har fickor invändigt för plånbok och mobiltelefon. 

36x40 cm

420 kr

Lilla hjärtat

 

Hjärtat är något positivt, något som har med kärlek att göra. Latinska cor eller grekiska καρδία är samma organ, en hålformig muskel som pumpar runt det livgivande blodet i kroppen.

Sminkväskan "Lilla hjärtat" har jag vävt i rosengång med blixtlås. Den är inte fodrad invändigt.

19x20 cm. 

90 kr.

Rölleka

Rölleka heter på latin Achillea millefolium. Inom folkmedicinen har avkok av rölleka använts som läkemedel under uråldriga tider; mot inflammationer, mot mag- och tarmbesvär som diarré, mot sår- och slemsprickor, mot reumatism, som smärtstillande och  abortframkallande medel, samt håller blodsugande insekter borta. Rölleka kan drickas som te, eller användas att tvätta med, dock icke från roten. 

Väskan "Rölleka" har jag vävt av utvalda bomullstrasor. Den har axelband av mattkantband och knapp av renhorn. Fodrad, är väskan med rött bomullstyg och har fickor invändigt för plånbok och mobiltelefon. 

37x46 cm

420 kr

Daga

Namnet "Daga" kommer som det låter från dagen.

Väskan "Daga" har jag vävt av utvalda bomullstyger. Den har axelband av grått mattkantband och lås av kardborrband. Fodrad, är väskan med blått bomullstyg och har fickor invändigt för plånbok och mobiltelefon.

38x40 cm.

420 kr

Kajsa

Kajsa är en smeknamnsform för Karin, men det har använts som dopnamn sedan mitten av 1500-talet. Det har alltså samma betydelse som Karin, 'ren, kysk'.

Väskan "Kajsa" har jag sytt i mörkgrå vadmal och gjort yllebroderier. Axelremmen har jag gjort av sadelgjord.

24x26 cm

Såld

 

 

Här finns mer att se           

 
 
Välkommen Kuddar Mattor Väskor Sjalar Nåldynor Armband Bordslöpare Handledsvärmare Diverse Nyheter Historia Släkt